2013/06/16

Epres vaníliapudingos őzgerinc

Hozzávalók:
- 20 darab édes keksz (háztartási, vagy Albert is lehet)
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10-15 dkg eper 
- 15-20 dkg vaj
- 6 dl tej
- 7 evőkanál cukor

Elkészítés:
Elsőként elkészítem a pudingot. 5 dl tejet a 20 dkg vajjal felteszek a tűzre melegedni, és a maradék 1 dl-ben csomómentesre keverem a cukrot, és a vaníliás pudingporokat. Amint forrás közelébe ért a tej, belekeverem a tejben elkevert port, és pudinggá főzöm. Ha kész, hagyom hűlni, hogy langyos vagy szobahőmérsékletű legyen. A 20 kekszből tízet összetördelek (kekszenként kb. 8 darabra), és kockákra vágom az epreket. Ha kihűlt a puding, mind a keksz darabokat, mind a kockákra vágott epreket alaposan elkeverem benne. Egy őzgerinc formát kibélelek alufóliával, és beleöntöm a pudingot. Az alját lefedem keksszel - Albert keksz esetén kicsit faragni kell rajta, hogy ,,kijöjjön a lépés". Letakarom, és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap fogyasztható.

Tipp:
Valószínűleg pudingportól függ, hogy mennyi vaj kell bele, az Aro-nál pl. 15 dkg vaj kevésnek bizonyult, de ettől még Dr Oetkerbe lehet elég. A biztonság kedvéért inkább a 20 dkg-t javaslom.


Nehézség: könnyű
Idő: fél óra (+ puding hűlése, és egy hűtőben töltött éjszaka)
Adag: ahogy szeled
Mosogatnivaló: kevés

2 comments:

  1. Ez most a 30 fokos lakasban tokeletesen elkeszitheto edesseg. Nem kell sutot gyujtani. Szivesen olvasnek toled ilyen gyors es hosegkompatibilis recepteket! Ma meg is csinalom! Koszonom!!!!

    ReplyDelete
  2. Köszi, különösen jó érzés, mert ez saját recept.
    Igyekszem hűsítő recepteket felrakni, csak itt még mindig két pulcsi kell, úgyhogy mindig elfelejtem, hogy otthon milyen meleg van.

    ReplyDelete