2012/01/26

Brokkolis-tejszínes tészta

Hozzávalók:
- 400 gramm tészta (penne, fusili, spagetti akár)
- 2,5 dl tejszín
- 40 dkg brokkoli
- fél fej hagyma
- őrölt szerecsendió
- só
- olaj
- reszelt sajt


Elkészítés:
Apróra vágom a hagymát, és kevés olajon üvegesre párolom. Hozzáteszem a kisebb darabokra vágott brokkolit, összekeverem a hagymával, pár percig hagyom melegedni, és hozzáöntöm a tejszínt. Elkeverem, majd adok hozzá ízlés szerint sót és őrölt szerecsendiót és kis lángon puhulásig főzöm a tejszínben.
Eközben sós vízben kifőzöm a tésztát. Ha minden megfőtt, tálba szedhető a tészta, és rá a brokkolis krém, majd a reszelt sajt.


Tipp:
Aki szaftosabban szereti, tehet hozzá 3 vagy akár több deci tejszínt.


Nehézség: könnyű
Idő: 30 perc
Adag: 2
Mosogatnivaló: közepes

No comments:

Post a Comment